Aandacht voor design, ambacht en vakmanschap

 

Livec staat voor originele designs van handgemaakte lampen tegen eerlijke prijzen. We ontwikkelen unieke lampen en kleine collecties voor zowel projecten als voor particulieren die iets unieks zoeken. Vanuit experimenten in vorm en technieken creëren we nieuwe ontwerpen. Maar ook samenwerkingen en in opdracht werken we voor bekende merken en ontwerpers.

In onze werkplaats transformeren we onze designs vanuit platen metaal en buizen tot Livec lampen. We gebruiken technieken als (hand)forceren, lassen en hameren om het plaatmateriaal de uiteindelijke unieke vorm te geven

Forceren

Met (hand) forceren bewerken we, in een speciale draaibank, een vlakke plaat metaal om een mal met behulp van speciale stompe forceerbeitels. Zo ontstaan de vormen van onze lampenkappen. Op deze manier met de hand forceren is echt vakmanschap waar we trots op zijn. Hierbij zijn we uniek in Nederland

Lassen

Het verbinden van metaal doen we vooral door middel van Tig lassen. In zowel staal, aluminium en RVS kunnen we zeer nauwkeurig lassen en eventueel nabewerken tot een mooie vloeiende overgangen.

Spuiten

De hoge kwaliteit afwerking van onze lampen komt uit onze spuiterij. We gebruiken speciale technieken om een lamppenkap in twee kleuren te kunnen spuiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een witte reflecterende binnenkant en een andere kleur op de buitenzijde. Dit gebeurt met een zeer strakke overgang. Speciale kleuren en afwerkingen kunnen we zelf mengen.

Op zoek naar een unieke lamp?

Voor zowel projecten als particulieren ontwerpen en maken we unieke lampen en kleine collecties.

Meer weten? Neem gerust contact op.
Onze werkplaats-studio in Deventer bezoeken? Dat kan. Wel graag eerst even een afspraak maken.

Contact

Monteren

Bij het afmonteren van verlichting gebruiken wij hoogwaardige componenten. Zowel bij led-modules als bij traditionele fittingen gebruiken wij vooral hoogwaardige Europese leveranciers. En natuurlijk maken we de verlichting volgens de Europese en Nederlandse norm NEN IEC 60598.

Duurzaamheid

Duurzaamheid verliezen we niet uit het oog. De metalen die we gebruiken zijn voor 70-80% gerecycled materiaal. 
Onze lampen worden zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd en zijn van hoge kwaliteit. Ook na de lange levensduur van onze lampen kunnen deze voor het grootste deel gerecycled worden. Hierbij blijven we streven naar een steeds groter percentage.

Transparant

Wil je weten hoe onze lampen gemaakt worden? Op afspraak kun je onze werkplaats en showroom bezoeken. Ook bespreken we graag jouw specifieke wensen voor die ene speciale lamp.