Over ons

 

Livec is een Nederlandse designstudio-werkplaats gespecialiseerd in maatwerk verlichting en meubels. Het bedrijf is in 2014 opgericht door industrieel ontwerper Elmer Tenkink. Samen met Karin runt hij het bedrijf.

Van vintage naar Dutch design

Elmer kwam bij een zoektocht naar industriële meubels terecht op een veiling van de laatste lampenkappenfabriek van Nederland: Hala in Zeist. Hij besloot te bieden op de tientallen historische mallen van de lampenkappen.

Met deze mallen begon het verhaal van Livec. Elmer specialiseerde zich in de ambachtelijke kant van het maken van de lampenkappen: Forceren, lassen en  andere technieken.

Werden er in het begin vooral vintage modellen gemaakt, inmiddels worden vooral de eigen designs geproduceerd. Deze designs vinden hun weg naar (inter)nationale klanten. Elke collectie wordt in kleine oplagen gemaakt voor zowel projecten als voor de particulier die iets unieks zoekt.

Liefde voor mooie vormen

In onze studio-werkplaats beschikken we over een machinepark neergezet waarmee we onze ontwerpen ambachtelijk kan produceren: “Onze lampen zijn kenmerkend door de mooie vormen en exclusieve kleuren. De eerlijkheid van het materiaal en de liefde voor ambacht zijn er in terug te zien. Dat maakt elke lamp uniek.

“We staan voor echt, eerlijk Dutch design made in Holland”.

Toekomst

In de studio-werkplaats zijn we altijd aan het experimenteren met nieuwe vormen en materialen. Zo breiden we steeds onze collectie uit. We kijken ook naar andere producten, zoals bijvoorbeeld meubels, kasten enz.

Samenwerkingen

Naast de eigen ontwerpen werkt Livec samen met andere vormgevers. Zo worden mooie projecten gerealiseerd.  bekijk hier de projecten